Glöm mig inte

Författare: Anne Cassidy
Antal sidor: 256 st.
Utgiven: 2010 (I svensk text)

Glöm mig inte är en bok om ett hemskt försvinnande. När jag först såg omslaget på boken såg den väldigt tråkig ut, sedan läste jag om boken på baksidan och då verkade den ganska bra. När jag väl började läsa boken gick det inte att sluta. Anne Cassidy som även skrivit boken Besatt, har återigen gjort en otrolig berättelse som författare genom att skriva Glöm mig inte.

Stella är en 17-årig tjej som bor tillsammans med sin mamma. De trivs bra i området, och känner sina grannar väl. Lite längre ner på deras gata bor det ett par som har flera barn. En av dem är den yngsta flickan Jade som under en natt blir kidnappad ur sin säng. En utredning börjar dra igång, och polisen besöker alla husen på gatan. Polisen knackar på Stellas dörr ett tag senare, och säger att de vill prata med hennes mamma. Stella förstår direkt när hennes mamma ljuger för polisen om var hon befann sig kvällen innan det fruktansvärda brottet ägde rum.

Dagarna går och Stellas mamma blir huvudmisstänkt för kidnappandet av den lilla flickan. Det börjar samlas reportrar utanför deras hur, detta gör att de måste lämna området, för att bege sig till ett tryggt ställe. De som trivdes så bra i området, även grannarna har tagit avstånd ifrån dem. Efter ett tag berättar mamma för Stella, varför hon är misstänkt. Om en fruktansvärd händelse som utspelade sig för hela tjugo år sedan. Stella vet inte vad hon ska tro om sin mamma längre.

Det är en helt otrolig bok om en mor och dotter som går igenom allt detta tillsammans. Stella vet inte om mamma är oskyldig, men hon kan inte heller tänka sig att hon är skyldig till allt detta. Det här är en bok om att kunna lita på den personen som man står närmast, och ska känna sig trygg med.

Anne Cassidy har lyckats att skriva en bok som både är otroligt bra, och spännande. Man får följa med Stella, och hur hennes situation är genom hela händelsen. Från att vara en helt normal tjej, till att  vara dotter till en huvudmisstänkt mor. Under hela tiden som man läser boken får man en massa frågor. Vad hände egentligen för tjugo år sedan? Talar hennes mamma verkligen sanning när hon förklarar för sin dotter om händelsen? Kommer allt detta att få ett slut? Det är många frågor, men svaren kommer om man bara fortsätter läsa.

Jag ger denna boken betyget 4/5 stjärnor. Dels för att den hade en bra handling, när man tänker på vad som händer i boken. Den stannade inte under en viss händelse, utan det hände nya saker hela tiden. Den var även väldigt bra beskriven, när man tänker både miljömässigt, men även när personerna beskrevs i boken. Man fick tydligt reda på vad de hade för svagheter och styrkor. En helt otrolig handling och en helt otrolig bok.

Av: Sandra Ottosson 9B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar