Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Tydell

Vad konstigt det är, egentligen.
Allt man tror om folk, allt man väljer att tro.
Om vi bara vågade krypa lite närmare, men vi gör inte det, nöjer oss med att betrakta på avstånd gör vi, det är liksom enklast och ofarligast så.”

Det är det vi gör, håller oss på avstånd. Dömer personer efter första gången vi ser dem, om de gör något vi inte gillar, är det oftast kört. För det är det vi fortsätter tänka om dem när vi ser dem senare. Visst kan vi ändra oss, men det kan ta lång tid för dem att bevisa att de inte är vad vi tror. Vissa kanske inte ens ger dem chansen. Det är synd, särskilt när det första vi ser är någons utseende och det är ju inte alls det vi borde gå efter.
Men om vi går för nära för att se någons inre så kan det bli dåligt. De kan såra oss. Vi håller oss på avstånd för att skydda oss själva. Det är enklast och ofarligast så.


Är det verkligen meningen att människor bara ska försvinna?
Att de en gång ska betyda allt, och sedan inte alls?
Vad är det då för poäng med att överhuvudtaget våga börja älska?

Här tänker jag på filmen PS. I love you. Den handlar om en att en tjejs man dör och hon blir helt krossad. De hade de där ”perfekta” livet och allt va bra tills han dog. Sen var hon rädd för att börja träffa andra människor och att börja älska dem.


Om framtiden skulle jag vilja höra sedan, om planerna, om äventyren. Du skulle förklara vad du hade tänkt dig, kanske Paris, kanske New York och det går väl inte skulle jag säga och då skulle du slå till mig på axeln och svara allting går; bara man vill så går det, bara man vill det som fan så går det jättebra.

Ja, det är faktiskt sant. Allt går, bara man vill och försöker. Du kan nå dina drömmar om du verkligen vill det. Fast självklart får du jobba för det, inget kommer komma på ett silverfat. Kanske känns det som en lång väg att gå, men när du tagit ett steg är det ett steg närmre målet. Fast oftast är det inte målet som är det bästa, utan resan dit. Om man aldrig ger upp och fortsätter att kämpa så tror jag att man kommer nå sin dröm. Alla borde få uppleva sina drömmar.

1 kommentar:

  1. Oj, du har sannerligen valt spännande citat för att utveckla kloka och djupt humanstiska tankar. Vad imponerad jag är!

    SvaraRadera