Spelet

Jag har läst en bok som heter Spelet. Gjord av Bali Rai.

Denna boken handlar om den 15 årige Harjinder. Han går sista året i en helt vanlig skola.

Hans bästa kompisar Marcus, Tag och Dal sitter ofta och prata om sina flickvänner, vad dom har gjort osv.. Då börjar Harjinder känna trycket av att vara 15 år och fortfarande oskuld. Harjinder har ingen flickvän och inget flyt.

I skolans korridor stötar hann ihop med en tjej. Neeta från 9MG. En av dom Snyggaste tjejerna på skolan. Hon kommer fram åochvill gå ut med Harjinder, och han kan ju inget annat göra än att säga ja. Han anstränger sig mycket för att inte kolla på hennes bröst, men det går ju som det går.. Han är inte ensam om att kolla på hennes bröst, alla gör det till och med dom manliga lärarna.

I köpcentret dagen efter så stötar han ihop med en annan tjej, Kelly från en annan skola i närheten. Hon vill också gå ut med Harjinder. Han kan ju inget annat än att säga ja där heller, Han vet att det kan gå riktigt illa om någon får reda på det här, men vafan! Man får ju ta chanserna när dom kommer, var det han sa till Marcus som han sedan berättade allt för. Och det är där ”spelet” börjar.

Det är en lättläst bok på 118 sidor.

Jag tycker den här boken var jättebra, för det finns så mycket killar även tjejer där ute som gör det här dagligen, och tycker det är helt okej, så för dom som tycker det, borde läsa den här boken.

Jag har väldigt svårt för att komma in i en bok, och tycker oftast att alla böcker är dåliga, men när jag började läsa den här blev jag fast efter redan första sidan, bara för den är så verklig, och att det är ungefär så här ett ungdomsliv ser ut. Alla gör misstag, och dom flesta lär sig av dom, så jag hoppas att Harjinder också gör det i framtiden.

Av mig får den här boken betyget 8/10

1 kommentar:

  1. Den har jag inte läst, men nu fick du mig sugen på att göra det. Tack Sandra!

    SvaraRadera