Himlen börjar här

Jag har läst "Himlen börjar här" som är skriven av Jandy Nelson.

Den handlar om en tjej som heter Lennie och är 17 år och hon har precis förlorat sin syster i en hjärtattack och vet inte riktigt hur hon ska hantera situationen. Hon har en mamma som är en upptäcktsresande mamma och Lennie har inte träffat henne sen hon var liten.
När hon kommer tillbaka till skolan får hon för första gången känna hur det känns att vara kär och blir tillsammans med den snygge fransmannen Joe. Allting är helt underbart, tills hon blir kär i hennes systers gamla kille och då händer saker som inte får hända. Under tiden försöker hon även ta reda på mer om hennes mamma.

Boken utspelar sig i nutid.

Huvudpersonen heter Lennie och hon är en tjej på 17 år och är för det mesta glad. Men nu när hennes syster gått bort är hon tillbakadragen och väldigt ledsen och hon vill inte umgås med sin bästa vän. Men när hon blir tillsammans men Joe blir allting lättare och hon blir gladare. Hon gillar att spela musik och skriva dikter, för på dikterna kan hon skriva vad hon känner.

Jag tycker boken var så där för att det hände inte så mycket mer än samma saker. Men när man kom till slutet var den lite bättre, för att då hände saker som man ville få reda på hur det gick och den blev lite mer spännande. Jag gillar huvudpersonen och författaren skriver på ett bra sätt så man se sig själv i samma situationer som huvudpersonen, men jag tycker att det fanns många ord som var svåra att förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar