" I skuggan av san siro "

Jag har läst ut " I skuggan av san siro. " som är skriven av Martin Bengtsson.

Boken beskriver en pojkdröm som blir sann. Man får följa med i boken sedan Marin var liten då hans dröm var att få spela fotboll i en italienskt klubb. När Martin var 9 år såg han en dokumentär om Ajax akademi, ungdomar som kommer till klubben för hopp om kontrakt.

Det var då Martin insåg att bli fotbollsproffs var inte så lätt. Han lägger upp ett lagom schema där han ska få in tre timmars fotbollspelande och styrka varje dag. Längst ner på pappret har han skrivit ner att han ska vara i allsvenskan vid 14 års ålder och proffs i italien vid 16 års ålder. Det var vid 9 års ålder han skrev ner schemat.

Martin spelade minst 3 timmar fotboll varje dag + styrka i 4 år på rasterna i skolan, hemma. Hans träning hade gett resultat.

Vid 16 års ålder skrev Martin ett kontrakt med ett allsvenskt lag Ösk. Bara 2 månader efter Martin hade börjat träna med Ösk. blev han inbjuden på landskamp för Sveriges juniorlag.
Efter Landskampen ringde Martins agent Patrik, han lät glad på rösten och sa att det var ett lag som var intresserad av Martin, dom hade sett han när han spelade en landskamp och var imponerade.

En representant från klubben skulle vara under läktaren och kolla på Martins match på kvällen.
Martin fick reda under dagen att det var en representant från inter som skulle vara och kolla på Martin. Efter Matchen fick Martin en inbjudan från inter att få träna med deras B-lag.
Martin Tackade ja och åkte till Italien, Martin skötte sig väldigt bra i inter och fick kontrakt.

Efter något år i klubben blir Martin bara dåligare och dåligare, och hade självmords tankar, Han bestämde sig för att avsluta sitt liv, genom att skära sig med en vass kniv i handleden.
Martin skär sig i handleden och han förlorar en massa blod och svimmar, när han vaknar upp ligger han på sjukhuset. Martin får reda på senare att det var städerskan som hade larmat.Egna tankar: Bra bok lite dåligare i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar