Medan mamma sover

Jag har läst medan mamma sover.

Den här boken handlar om en flicka som har en mamma som dricker väldigt mycket och väldigt ofta. Denna flickan heter Ida och hon har en hund som heter Herman och hon får ta hand om sig själv väldigt ofta. Det finns en kille i hennes klass som heter Nore, han och Ida blir ihop. Han spelar i ett band som ska spela på midsommarfesten vid stranden. Ida går dit med Nore och dom får smaka på alkohol, Ida spyr då. Sen så ska Nore åka till Göteborg och han kommer hem med en annan tjej som heter Sara. Ida blir jätteledsen och på nästa midsommarfest så tar hon med sig massa alkohol som hon hittar i sin mammas garderob. Hon tar två flaskor vin och går till festen. Hon blir full och Nore blir orolig. Hon trillar ihop och mins inte mer sen så vaknar hon upp på sjukhuset där hennes mamma jobbar. Ida har det väldigt jobbigt med sin mamma och hon får till slut nog.

Ida är en tjej som inte är rädd att säga vad hon tycker, hon är väldigt tuff trots att hennes mamma är alkoholist.

Nore är en kille med brun hy och svart hår som är väldigt populär i skolan, han och Ida är väldigt olika men ändå blir dom ihop.

Den här boken är skriven av Ingrid Olsson och jag tycker att den var bra och intressant denna boken är min typ utav böcker. Denna boken är inte långtråkig det händer nånting hela tiden.
Den här boken är väldigt lik "I taket lyser stjärnorna" för i båda böckerna så handlar det om en flicka och båda flickorna är utstötta i skolan och båda tjejerna är kär i en kille i sin klass. Men i "Medans mamma sover" så blir Ida ihop med killen hon är kär i det blir inte flickan i " I taket lyser stjärnorna".

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det är så roligt att du har hittat två böcker på rad som du tycker mycket om.

    SvaraRadera