Darkside

Det var inte alls som han väntat sig. Det liknade ingenting han någonsin kunnat drömma om. Jonathan stod orörlig och vågade knappt andas medan han försökte svälja alla intryck. Sinnena arbetade på högvarv och han kämpade för att förstå det han såg. Han hade kommit ut på en smal kullerstensgata. Han hörde mängder av röster: ordlösa skrik ångestfyllda vrål, jämranden och framvästa hotelser. Det här var alltså Darkside.
Jonathans mamma försvann när han var 2 år. Ända sedan dess har hans pappa sökt efter mamman, dag ut och dag in, men han har aldrig hittat henne. Jonathan som i hela sitt liv undrat varför hans pappa Alain alltid satt inlåst i sitt arbetsrum och letade efter något som verkade mycket intressant. Så en dag när hans Alain fick ett anfall av sjukdomen han har, kunde Jonathan äntligen kika på vad hans pappa gjort där inne i dom 14 åren han hade levt. Det visade sig vara en mörk plats han sökte efter, någonting så hemskt så det isade sig i blodådrorna, ett ställe där bara dem hemskaste monsterna existerade, det var Darkside.
Jonathan är enligt mig en modig kille som varje dag får lära sig något nytt om Darkside från Carnegie, en vargman som bor i Darkside. Han är snabbtänkt och smart. För Carnegie blir det ibland som en extra hand i hans arbete som privatdetektiv. Men Carnegie som är lite surmulen utav sig, så kan det också bli lite för många frågor från Jonathan. Men utan att veta något om det dras Jonathan och Carnegie in i en av dem längsta och mest skrämmande hemligheterna i Darksides historia med dem mest inflytelserika männen och kvinnorna i hela Darkside mot sig, det är menat att misslyckas, eller?
Efter att ha läst Darkside- serien två gånger är jag fortfarande lika besatt. Varje gång man slutat läsa en bok så vill man direkt fortsätta på nästa, den liksom etsar sig fast i huvudet och man vill inte sluta tänka på den. I vissa delar i boken vill man nästan byta plats med Jonathan bara för att få känna eller veta hur det är i Darkside, och ibland tror jag till och med att Darkside finns i verkligheten men att ingen vet om det.
Darkside är en läskig och skrämmande historia som man verkligen inte glömmer i första taget. Monstrerna som beskrivs i boken är så otroliga att dem inte ens borde få existera i tankarna, men jag tycker också det är lite kul att författaren har skrivit om dem eftersom Darkside blir ännu mer spännande då.
Tom Becker tycker jag skriver på ett förståeligt sätt men ibland kan det bli lite invecklat med att han hoppar mellan två personer snabbt hela tiden i vissa delar av boken.
Jag rekommenderar denna bok till dem som har bra fantasi och som kan leva sig in i en bok på ett bra sätt.

1 kommentar:

  1. Vi måste köpa in den här boken till bokskåpet!

    Jag har skrivit ett omdöme i Unikum. /L

    SvaraRadera