Huset vid vägens slut”Larsa lyser omkring sig i rummet. 
Han flämtar till.
”Vad är det?” undrar Pierre.
”Kolla...”
Han tar upp något från golvet, håller upp den i ljuslågan. En porslinsdocka. Den en gång vita spetsklänningen är fläckig av något brunt och intorkat. Vi stirrar på dockan som stirrar tillbaka med sina själlösa porslinsögon. 
”Barnkammaren”, säger Pierre tonlöst.
”fy fan. ” Med en äcklad grimas släpper Larsa dockan som går i kras mot golvplankorna. 
Vi rusar mot trappan.
”Det var blod på den”, mumlar Larsa. 
”Håll käften!” ryter Pierre”.
Larsa och Pierre är två killar i från ett grabbgäng som ska besöka ett övergivet hus som det går en massa rykten om. De rycktas att det går en död snickare med en blodig yxa omkring i det övergivna huset. Killarna blir väldigt nyfikna och får snart upp ett spår om var huset finns. De tvekar flera gånger för dem vågar inte riktigt gå dit. Men till slut tar de beslutet att dem ska gå dit. Det blir deras livs största misstag. De hör fotsteg på övervåningen, de hittar en blodig docka och hör knackningar. De försvinner ut ur huset och Jonas och pierre hamnar i bråk. Jonas försvinner i från plattsen och resten av gänget går hem. Dagen efter ringer Jonas mamma till Larsa och frågar om Jonas är där. Men Jonas är inte där. Hon ringer till polisen och de börjar leta efter Jonas. Grabbgänget har fått för sig att det är den döda snickaren som har spökat och tagit Jonas. man får inte veta om de hittar Jonas.
Jag drog en parallell mellan den delen av boken när dom hittade dockan och när jag och min kusin hittade en docka uppe på deras vind.
Författare till boken är Magnus Nordin. Författaren har valt att skriva en bok som är spännande, läskig och rolig. Det är en bra kombination tycker jag. Författaren har valt att beskriva allt väl och ordentligt. 

1 kommentar:

  1. Var det här den första Magnus Nordin-boken du läste?

    Omdöme finns i Unikum.

    SvaraRadera