Jag är Zlatan IbrahimovicBokrecension av ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”

David Lagerkrantz har skrivit boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” men författat har Zlatan gjort. Den här boken har utnämnts till Sveriges mest snabbaste säljande bok. Boken är en självbiografi.

Boken har många personer som är eller har varit viktiga för hans liv. Personerna som det står mest om i boken är Zlatan och Mino. Mino är Zlatans agent.
I bokens början var Zlatan en fattig unge från Rosengård som brann för fotboll. I slutet av boken har Zlatan uppnått sina drömmar. Zlatan Ibrahimovic spelar nu i serie A i Milan.

”Jag är Zlatan Ibrahimovic” handlar om hans liv. Zlatan växte upp i det fattiga Rosengård i Malmö. Zlatan fick sina första fotbollskor redan när han var 5 år utav hans farsa och började spela i Malmö BI. Zlatan spelade mycket fotboll på fritiden och tränade in tricks och finter som han senare skulle använda på matcher. Zlatan hade det inte lätt i skolan, han gjorde inte sina läxor och hade ingen familj som brydde sig om skolan. Zlatan hittade på bus som många andra invandrare gjorde i Rosengård. Zlatan snodde cyklar och snattade. Zlatan tog inga droger eller alkohol utan ville bara bli bra på fotboll.

Zlatans föräldrar skildes när han var liten och först bodde han hos sin mamma en period och sedan hos sin pappa. Zlatan har fått klarat sig mycket själv. Det var inget ”kan jag få smöret tack” det var mer så här ” ge hit smörpaketet förfan.” Hans pappa hade ingen bra ekonomi så kylskåpet stod alltid tomt förutom ölburkarna som fanns där. Men Zlatan är motiverad och går sin egen väg.

”Zlatan det är dags att sluta spela med skitungarna” fick Zlatan höra av sin pappa flera gånger. Zlatan byter klubb till Malmös ungdomslag. Det är i Malmös ungdomslag som Zlatan utvecklas till en riktig fotbollspelare. Detta ser Roland Andersson som är tränare för Malmös A-lag och flyttar upp Zlatan till A-laget där allting börjar gå så mycket bättre och media blir intresserad.

Många scouter kommer och tittar på när Zlatan spelar matcher och gör mål efter mål. Malmö säljer honom till Ajax för flera miljoner. Efter ett tag i Ajax glider han i fina bilar och tränar dagligen hårt. Zlatans agent Mino blir en viktig person eftersom han fixar kontrakt med storklubbar som Juventus Inter och Barcelona. Mino har haft samma uppväxt som Zlatan och det tycker Zlatan om eftersom han han triggas igång mer av Minos kaxighet.

Zlatan har en sambo som heter Helena och dom har 2 barn tillsammans.

Jag blev arg när jag läste om att Guardiola (Barcelona tränare) ville frysa ute Zlatan ifrån truppen för att Messi ville ha mer beröm. Men jag kan inte förstå att Guardiola gick med på att frysa ut Zlatan eftersom Zlatan är en av dem bästa anfallaren i världen.

Jag tyckte att det var lätt att läsa boken kanske för att jag är intresserad av Zlatan och fotboll. Det
var mycket svordomar och prat. Jag blir motiverad efter jag har läst boken att satsa mer på fotbollen.

En del saker som jag och Zlatan har gemensamt är att vi älskar fotboll och inte dricker alkohol. Vi båda två är också rätt kaxiga.

Jag rekommenderar alla fotbollsintresserade att läsa denna boken.

//Leonard Nilsson

1 kommentar:

  1. Jag skulle nog kunna tänka mig att rekommendera den till icke-fotbollsintresserade också. För han är ju en fascinerande person.

    Jag har skrivit ett omdöme i Unikum!

    SvaraRadera