Spejarens lärling, Gorlans ruiner

WIll är en 12-årig pojke som är smal och liten till växten. Han bor på ett barnhem med tron att hans pappa dött i ett krig, som en hjälte.
Varje år hålls en Vägledardag för alla föräldralösa där barnen får börja gå hos lärling åt någon. Wills önskan är att få gå på krigarskola och bli riddare men istället får han gå lärling hos Halt, en mystisk spejare som har förmågan att nästan bli osynlig.
Will får lära sig att skjuta pilbåge, kasta och använda knivar, spåra och använda sig av en kamouflagefärgad mantel för att gömma sig.
Will får vara med om spännande uppdrag och lära sig saker som han nästan inte trodde fanns. Kanske är det inte så dumt att vara spejare ändå?

"Spejarens lärling" utspelar sig på 900-talet i kungariket Araluen. Med en Baron, soldater, spejare, bönder m.m.

"Gorlans Ruiner" är första boken av elva, i serien "Spejarens lärling" av John Flanagan. Den skrevs först och främst för att John ville få sin son att läsa mera och att han ville att han skulle veta att det inte alltid är det stora och starka som behöver vara "hjältarna".

Jag tyckte att boken var bra och han förklarade och beskriv väldigt bra så det var enkelt att få en klar bild framför sig.
Jag tyckte kanske att den var lite kort, eller att det kändes som om den hoppade lite för mycket och det gick lite för bra för Will. Jag tycker att det kanske borde vara lite mer problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar