Darren Shan - Vampyr prinsen


Darran Shan – Vampyr prinsen


Mörker – köld – forsande vatten – rytande, som tusen lejon – snurrar runt, runt, runt – slår emot klippor – slår armarna om ansiktet för att skudda det – drar upp benen för att göra mig mindre, inte så mycket jag kan slå i...


Darren blir i puttat i en väldigt stark å av Kurda en annan vampyr som är väldigt nära kompis med Darren och mr Crepsley men är han egentligen en förrädare?Darren Shan är en halv vampyr och mr Crepsley´s medhjälpare. Han var en helt vanlig människa som älskade spindlar tills han blev 15 år och gick på en ”freakshow” och då förändrades hans liv för all framtid, hans kompis Steve kände igen mr Crepsley i showen och visste att han var vampyr och Steve vill bli en vampyr och bli hans medhjälpare. Steve går tillbaka till showen dagen efter och frågar mr Crepsley om inte han kan göra Steve till en vampyr men han märker ganska tidigt att Steve har ont blod i sig och att han kommer att döda människor. Samtidigt som Steve är där och pratar med mr Crepsley så är Darren där och ska ta mr Crepsley´s spindel (Han uppträde med en väldigt giftig spindel) Och Darren hör allt dom säger.


Darren tränar massa trix med madame Ockta (spindel som han tog) Och då kommer Steve in och förstör allt och Spindel blir rädd och hoppar på Steve och biter honom och sprutar i väldigt mycket gift och sen rymmer spindeln. Steve blir inlagd på sjukhus och håller på att dö och Darren går till mr Crepsley och förklarar allting och frågar om han har något botmedel till giftet som Steve har fått ifrån Spindeln, Mr Crepsley går med på de på ett villkor ”att Darren ska bli halv vampyr och vara hanns medhjälpare” det är så Darren blir en halv vampyr och ändrar hela hanns liv.Boken börjar med att Darren har precis rymt ifrån berget för att de var väldigt stor chans att han skulle få döds straff för att prinsarna tror att han hade fuskat med ett prov han hade gjort. När han var i ”vampyrenas berg” såg han en stor flock full med Vampanezer. Vampanezerna är en nästan som vamyper fast dom dödar alla människor som dom suger blod ifrån och dom ser lite annorlunda ut än vampyrer. Kurda en vampyr som är en så kallad kompis till Darren och mr Crepsley fast egentligen är han en ”förrädare” Dom får syn på Darren och dom slänger ner honom i en å, Darren måste simma och simma men ån är för stark så Darren åker med ån och den leder ut ur berget. Han vaknar på en strand precis utanför Berget, han är alldeles kall och fryser så himla mycket och han tror att han håller på att dö men då kommer de hans varg kompisar och drar honom in i skogen och värmer honom och ger honom mat och något att dricka, han får amma ifrån varg mamman i en vecka. Vargarna ger honom tillräckligt mycket mat tills han blir pigg igen, och då ska han vandra upp i berget igen och varna alla vampyrer att Vampanezerna kommer att komma upp i berget och kriga.

Jag ger boken 4 av 5 toasters dom är väldigt bra men dom är lite sega i början, men dom blir bättre sen i mitten. Jag börjar tröttna på dom lite, jag börjar nog bli för stor för denna serien, dom passar nog bättre till typ 6:or – 8:or

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hej Alexis! Vad bra att du tog med en bild i din recension, men glöm inte att du måste uppge en korrekt källhänvisning.

    SvaraRadera
  3. Glömde skriva att omdömet finns på Unikum.

    SvaraRadera