Gängkrig 145 av Jens Lapidus och Peter Bergting

Gängkrig 145

Boken handlar om ett gängkrig i Stockolms södra förorter. Den utlösande faktorn är att Jivan, som är en muslimsk tjej i 20 års åldern blir våldtagen av sin bästa vänns bror Simon . Jivan berättar för sin bror Mahmud vad som har hänt.  Han säger åt henne att anmäla till polisen men bestämmer sig också för att själv hämnas. Mahmud tar hjälp av sin bästa vän Babak och tillsammans så letar dom upp Simon. Dom misshandlar  Simon svårt.
Simons kusin Eddie Ljublic som är involverad i den serbiska maffian ska då ge sig på Mhamud och Babak för att i sin tur hämnas tillbaks. Detta är upprinnelsen till ett krig mellan olika kriminella förortsgäng. Våldet eskalerar allt mer och flera dör på båda sidor.
En polis som heter Martin Hägerström jobbar med fallet och försöker sluta fred mellan dom olika parterna men hans ansträngningar är förgäves. 
Martin blir då bortkopplad från fallet och situationen förvärras ytterligare. 
Dock har den serbiska maffialedaren Radovan upptäckt att kriget börjar kosta hans affärer för mycket. Han beslutar sig  för att konflikten måste upphöra så han beordar då Eddie Ljublic att nå en uppgörelse som avslutar kriget.
 Den här boken var mycket bra för den speglar en skuggsida av verkligheten 
som kan få oss att förstå att vi har det ganska bra. Jag tyckte dock det var synd att den skrevs i någon slags serieform, men det var bra illustreringar så det var bra ändå. Boken var dock lite americaniserad och det var vågat jens lapidus men han kunde ändå fått den mer verklig för jag tror nog dom flesta vet att drivebys inte händer i sverige.


Simon

1 kommentar:

  1. Jag tror nästan att jag får ta och läsa den här boken.

    SvaraRadera