Scorpia

Scorpia


Anthony Horowitz har skrivit boken Scorpia, som är den femte boken i serien om Alex Rider. Scorpia utspelar sig i nutid och genren är action och lite kriminal eftersom Alex är en agent.


När Alex Rider kommer tillbaka från sitt uppdrag mot Damian Cray så förväntade han sig ett lugnt sommarlov framför sig. Så blev inte fallet utan Alex lärare sa att han hade missat för mycket av skolan pga av, vad dem tror är sjukdom. Fast egentligen så är han en hemlig agent som jobbar åt agentfirman MI6 som är den engelska underrättelsetjänsten.


På Alex's förra uppdrag var det sista han fick höra att om Alex ville få reda på vad hans pappa hade sysslat med, så skulle han åka till Venedig, och leta efter Scorpia. detta var därför ett perfekt tillfälle för Alex eftersom dem skulle åka på skolresa till Venedig på sommarlovet med skolan.När dem väl var framme i Venedig så följde Alex med resten av klassen i två dagar, sen så sticker Alex och hans bästa kompis Tom för att leta efter organisationen Scorpia. Tom visste inget just då om att Alex jobbade åt MI6, men det skulle Tom få reda på mycket snart.


Alex började fråga runt om var Scorpia låg och snart så fick han reda på att det låg i utkanten av Venedig. Han åkte dit och fejkade sitt utseende så han kom in på en stor fest som dom anordnade för kända personer. Alex umgicks med personerna, och låtsades som om han var känd, men han visste att han inte hade mycket tid på sig Alex fick för sig att börja smyga runt för att leta efter något om hans pappa. Han gick in på ägarens kontor och han blev påkommen, det var Nile som kom in. Nile tog Alex till ett ställe där liv och död ställdes på spel. Det fanns ett sätt att ta sig ut, Alex lyckades, men än var det inte slut.


Alex Rider är en 14-årig pojke och arbetar åt MI6, han är vältränad och är inne på sitt femte uppdrag. I den här boken tycker jag man får möta en annan Alex, eftersom han är mer inne på personliga grejer. Det Alex vill är att få reda på allting om sin pappa och hans bakgrund och vad han har sysslat med. När jag tänker på Alex så tänker jag på en väldigt målinriktad tonåring, som gör väldigt mycket för sin hälsa, är väldigt omtänksam och väldigt, väldigt modig.


Jag tycker att den här boken var en av dem bättre böckerna, för den hade verkligen allt, i början så är det Alex som vill ta reda på allting om sin pappa, det var väldigt kul att få veta deras bakgrund och hur dem hade det, då fick man en annan bild av Alex. Hur han började jobba åt MI6 och hur hans pappa har förberett allting för att allt ska bli så bra som möjligt för Alex. Man fastnar verkligen i den här boken, man kan inte sluta läsa den för man vill bara veta vad som händer hela tiden, eftersom den är så spännande. Man får möta väldigt många olika karaktärer i den här boken, sådana som bara vill allting väl för alla, sådana som gör allting för samhället men även personer som vill göra attacker på allt och alla, terroristattacker. Det är det som gör hela den här boken så bra för att få till en spännande och bra bok så tror jag att man måste ha många olika karaktärer. Anthony Horowitz är en av dem författare jag gillar mest eftersom han skriver sådana böcker som jag gillar, sådana som är väldigt spännande, inte för overklig och mycket action i böcker, det tycker jag är bra.


Jag skulle vilja rekommendera hela den här serien, för man blir aldrig trött på böckerna. Det händer alltid något nytt i böckerna, jag tycker att man måste börja läsa från första boken. Då får man verkligen veta allting som hänt runt omkring Alex och det behöver man veta för att hänga med.1 kommentar: