Svedd

Svedd

Sandra Gustafsson har skrivit boken Svedd som är en självbiografisk bok, där hon berättar hur det är att ha en psykiskt sjuk mamma och en alkohlist till pappa. Läsaren får följa med på hennes terapisamtal, där all sanning kommer fram. Svedd är en psykologisk roman som insiktsfullt visar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom får man veta det hemska livet Helena har haft, Helena har ingen livsglädje kvar över huvudtaget. Under några år hade hon ett förhållande med en man som gav henne vilja till att leva, trots att hon bar på mycket mörka sanningar. Men hon var inte den rätta kvinnan för honom, hon var den andra kvinnan i hans liv. Samtalen med psykologen blir återblickar till barndomen och Helenas djupa tankar inom sig med sitt livs kärlek. Och hur sårad hon är på grund utav sin mammas psykiska beteende. Helenas pappa är nästan inte alls med i bilden, man får veta att han är en alkohlist, och han inte har ställt upp för Helena när hon behövde det som mest.

Jag kan dra paraleller till mitt eget liv och boken Svedd. Känner igen mig hur hon mår och alla psykologsamtalen (menar med livsglädjen). När man sitter där i stolen och ska dra upp alla de jobbiga och hemska tankar man har för en helt främmande person.Men jag tycker att Sandra berättar det klart och tydligt hur skört livet kan vara.

Av: Sophie Yngstrand. 9B2 kommentarer:

  1. Tycker det är bra att du bara tagit med det viktigaste. Jag blev intresserad av att läsa den direkt!

    SvaraRadera
  2. Hej Sophie! Jag har skrivit ett omdöme i Unikum.

    Du, visst brukar du läsa självbiografiska böcker? Vilken är den bästa du läst hittills?

    SvaraRadera